Pizza - tenká a křupavá
Potřebné ingredience
Za recept moc děkuji Lence Č. (Lekninek 1980, ID 137185) - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=27410 Těsto: 300g hladké mouky, 150ml vody nebo mléka, 1/2 kostky kvasnic, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru do kvásku +olej+rajčatové pyré+co se doma najde
Postup přípravy
1. Ze lžičky cukru a kvasnic umíchat řídkou kašičku, zalít vlažnou vodou/mlékem, nechat stát přikryté utěrkou.
2. Do mísy prosít mouku.
3. Vzešlý kvásek smíchat s moukou, olejem a solí a vypracovat tužší těsto.
4. Nechat těsto vykynout (já ho dala do trouby zahřáté na cca 40 stupňů, kam jsem na dno postavila hrnec s horkou vodou - stačila mu půlhodinka, resp. stačit musela, pak už se začínali vehementně hlásit strávníci, kde je oběd...)
5. Rozdělit vykynuté těsto na poloviny, každou na vále vyválet na placku, na pečicím papíru na plechu doválet rozvalovacím válečkem nebo dohňácat rukama do finálního tvaru a velikosti.
6. Placky potřít olejem, rajčatovým pyré (například), poklást, dosolit, dokořenit, posypat sýrem
7. upéct na cca 180 stupňů přibližně čtvrt hodiny (pekla jsem na horkovzduch, plechy v půlce pečení přehodila).
těsto před zaděláním
uhňácaný bochánek před vykynutím
Na 1. pizzu cibule (půlka), žampióny (bohatě stačí cca 100g), pár sušených rajčat, šunka,
na 2. pizzu sterilovaná kukuřice, čerstvá rajčata, paprika, pár stroužků česneku, plechovka tuňáka v oleji (u nás zn. Franz Josef), k tomu na potření rajčatové pyré Valfrutta a strouhaný Eidam na posypání
vykynuté, na teňučko vyválené placky potřené olejem - na tuňákovou pizzu jsem použila olej po tuňákovi, na žampiónovou olej ze sušených rajčat
potřeno rajčatovou passatou
šunka, cibule, sušená rajčata, plátky žampiónů (osolené, olejem pokapané a oreganem okořeněné)
paprika, kukuřice, rozmačkaný česnek, rajčata (osoleno a okořeněno bazalkou), okapaný tuňák
posypáno sýrem a upečeno
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé